10-01-2008

Rabobank barst los met Banksparen

Met maar liefst drie nieuwe producten is ook Rabobank gestart met banksparen. De bank richt zich in de communicatie vooral op de fiscale voordelen en de transparantie van bankspaarproducten. Uiteraard wordt ook gewezen op een lagere kostenstructuur ten opzichte van verzekeringen. Nu deze grote reus zwaar aan de slag gaat, is de strijd om de bankspaarconsument definitief gestart. De producten die Rabobank introduceert zijn de Rabo OpbouwHypotheek, RaboToekomstSparen/Beleggen en de RaboToekomstUitkering.

Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van Rabobank Groep: “Onze bancaire producten op de hypotheek- en lijfrentemarkt krijgen nu grotendeels dezelfde fiscale voordelen als die gelden voor producten van verzekeraars. We zijn daar als Rabobank heel erg blij mee. Dankzij de nieuwe wetgeving kunnen wij onze klanten nu nog beter van dienst zijn.”

Rabo OpbouwHypotheek
Met de Rabo OpbouwHypotheek is het mogelijk om inzichtelijk vermogen op te bouwen voor de aflossing van een hypotheek. De Rabo OpbouwHypotheek is een combinatie van een hypothecaire geldlening en een geblokkeerde Rabobank spaar- en/of effectenrekening. Het is dus niet nodig om een verzekering af te sluiten om in aanmerking te komen voor het fiscaal gunstige regime.

Het is mogelijk om in overleg met een adviseur te kiezen voor sparen en/of beleggen. Tijdens de looptijd is altijd te zien hoeveel vermogen is opgebouwd. Ook is inzichtelijk wat precies betaald wordt en is op afschriften te zien wat betaald is voor de lening, de kapitaalopbouw en een eventuele overlijdensrisicoverzekering. Tijdens de looptijd van de hypotheek kan desgewenst worden geswitcht tussen beleggen en sparen.

Rabo ToekomstRekening
De Rabo ToekomstRekening bestaat uit twee producten, Rabo ToekomstSparen/Beleggen en Rabo ToekomstUitkering. Bij Rabo ToekomstSparen/Beleggen kan op een fiscaal aantrekkelijke manier worden gespaard of belegd voor de oudedagsvoorziening. Dit gebeurt op een geblokkeerde bankrekening. De inleg is binnen bepaalde grenzen aftrekbaar in box 1 en het tegoed vormt geen bezitting in box 3. De uitbetalingen via de Rabo ToekomstUitkering zijn belast in box 1. Een ander aantrekkelijk aspect is dat de uitbetalingen vanaf 65-jarige leeftijd belast kunnen worden in box 1 tegen een lager belastingtarief dan de klant op moment van de inleg heeft.

Rabo ToekomstSparen/Beleggen en RaboToekomstUitkering hebben nog een aantal voordelen ten opzichte van bestaande lijfrenteproducten. Zo zijn de kosten lager. Daarnaast is de Rabo ToekomstSparen/Beleggen flexibel: de klant bepaalt immers zelf hoeveel en op welk moment er wordt ingelegd. Bovendien is de rekening transparant: op het rekeningoverzicht en via Internetbankieren is één-op-één terug te zien hoeveel is ingelegd.

Meer informatie over de Rabo OpbouwHypotheek en over de producten van de Rabo ToekomstRekening is beschikbaar op www.rabobank.nl

Geen opmerkingen: