23-03-2010

Oorlog in verzekeringsland (banksparen)

Er woedt oorlog in verzekeringsland. Met de komst van een aantal nieuwe spelers op de markt voelen de traditionele verzekeringsmaatschappijen de grond onder hun voeten branden. Gisteren waarschuwde verzekeraar Aegon in een paginagrote krantenadvertentie zijn klanten voor Brand New Day (BND). De nieuwkomer kan er niet van wakker liggen: "Ze besodemieteren hun eigen klanten en spelen nu voor Onze-Lieve-Heer."

Aegon laat weten de nieuwkomer van harte welkom te heten, maar niet blij te zijn met de uitspraken dat klanten aanzienlijk duurder uit zijn als ze bij Aegon een beleggingsverzekering afsluiten. "Wij zijn het met Brand New Day eens dat er klare wijn geschonken moet worden, maar dan wel op basis van de juiste feiten. En die ontbreken", zo reageert de zegsman van Aegon Nederland.

Hij verwijst daarbij naar de website van BND, waar in een staafdiagram te zien is dat BND verreweg het meeste pensioen biedt. Het verschil als je 35 jaar €500 bruto per maand opzij legt, is maar liefst €157.264. Het eindkapitaal bij BND bedraagt €635.839. Het eindkapitaal bij Aegon bedraagt €478.575.

"Het rammelt aan alle kanten", aldus de Aegon-woordvoerder. "Wat BND hier beweert, is onjuist en unfair. Bijkomende kosten worden bij Aegon wel verrekend en bij BND niet. Daarnaast maakt BND enkele fouten in de berekeningen van de kosten van Aegon. Als we dat corrigeren, gebeurt het volgende: wie een Aegon verzekeren & beleggen pensioen afsluit volgens vergelijkbare condities als bij BND kan een eindkapitaal bereiken van €589.743. Daarbij is uitgegaan van een belegging in het Aegon Mix Fund. BND 'misrekent' zich dus voor een bedrag van ruim €111.000."

Lees het hele artikel op dft.nl

Geen opmerkingen: