26-12-2008

Bankspaarhypotheek ZekerPlusHypotheek financieel product van 2008

Bij de derde jaargang van deze verkiezing van het beste financiële product van het jaar wint de ZekerPlusHypotheek van Delta Lloyd goud. Dit product koppelt banksparen aan een hypotheek en scoort daarmee bij de jury hoog op transparantie, kosten en innovatie.

Lees het volledige artikel op overgeld

Hieronder de relevante info m.b.t. ZekerPlus hypotheek:

Banksparen wint terrein

De ZekerPlusHypotheek was eigenlijk al in 2007 in kannen en kruiken, vertellen Erica Blom (directeur marketing en verkoop van Delta Lloyd) en Cyril Meijers (marketing manager Delta Lloyd Bank). De onderhandelingen met de fiscus duurden echter even, zodat de hypotheek dit jaar januari op de markt kwam. Het eerste product waarbij het bedrag ter aflossing van de hypotheek op een geblokkeerde spaarrekening wordt gespaard. Met banksparen.

Net als bij een traditionele spaarhypotheek waar de opbouw van het aflossingskapitaal via een verzekering loopt, is ook bij de ZekerPlusHypotheek de vermogensopbouw (tot een maximum) vrijgesteld van heffing in box 3. Ook verzekeringskosten worden bij banksparen vermeden. „Leg je €100 in, dan komen die €100 ook echt terecht op de spaarrekening”, stelt Meijers.

De timing van de introductie was uitermate goed, stelt Blom terugkijkend. Niet alleen hebben klanten van de ZekerPlusHypotheek geen last van de aandelenmalaise, ook de woekerpolisaffaire stond toen op haar hoogtepunt. Meer dan ooit kijken consumenten nu naar de hoogte van de kosten. Wel ging de introductie van banksparen als geheel minder soepel. Met name verzekeraars hadden veel kritiek op deze concurrent van spaar- en beleggingsverzekeringen. „Bij ons is echter steeds het uitgangspunt geweest om het beste product voor onze klanten te bieden, of dat nu een bank- of verzekeringsproduct is”, stelt Blom. „We bieden beide aan, de klant heeft de keuze.”

Ook veel adviseurs zijn volgens Meijers om. Onder meer omdat consumenten er zelf naar vragen. „Dat je ter aflossing van een hypotheek ook gewoon bij de bank kunt sparen, dát is inmiddels toch echt wel bij consumenten geland. Dit is nu op één na ons populairste hypotheekproduct én de snelste groeier.”

Geen opmerkingen: